Пилешка мусака с макарони

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пилешка мусака с макарони
Пилешка мусака с макарони
admin
Добавена от: admin
12577
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

макарони - 200 г
пилешко месо - филе 4 бр.
карфиол - 500 г
яйца - 4 бр.
прясно мляко - 2 чаши
домати - 2 бр.
чесън - 2 - 3 скилидки
масло - 1 с. л.
олио - 2 с. л.
индийско орехче - 1/4 ч. л.
сирене - 2 с. л.
черен пипер
сол
копър - 1 с. л.  

Сварете макароните в подсолена вода и ги прецедете.

Пилешкото филе нарежете на кубчета, посолете и запържете в масло.
Доматите попарете, обелете, отделете семето, нарежете на кубчета. Карфиолът разделете на розички и запържете заедно с доматите и малко нарязан чесън в олио за 10 минути.

Смесете макароните, пилешкото филе и зеленчуците, сложете в намазнена тавичка. Залейте с яйцата, разбити с млякото, солта, индийско орехче и черен пипер, покрийте с фолио и запечете 25 минути при 210 °С. След това махнете фолиото, поръсете със сирене и запечете докато сиренето се разтопи.

При сервиране поръсете с нарязан пресен копър (по желание). 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft