макарони - 200 г
пилешко месо - филе 4 бр.
карфиол - 500 г
яйца - 4 бр.
прясно мляко - 2 чаши
домати - 2 бр.
чесън - 2 - 3 скилидки
масло - 1 с. л.
олио - 2 с. л.
индийско орехче - 1/4 ч. л.
сирене - 2 с. л.
черен пипер
сол
копър - 1 с. л.
Сварете макароните в подсолена вода и ги прецедете.
Пилешкото филе нарежете на кубчета, посолете и запържете в масло.
Доматите попарете, обелете, отделете семето, нарежете на кубчета. Карфиолът разделете на розички и запържете заедно с доматите и малко нарязан чесън в олио за 10 минути.
Смесете макароните, пилешкото филе и зеленчуците, сложете в намазнена тавичка. Залейте с яйцата, разбити с млякото, солта, индийско орехче и черен пипер, покрийте с фолио и запечете 25 минути при 210 °С. След това махнете фолиото, поръсете със сирене и запечете докато сиренето се разтопи.
При сервиране поръсете с нарязан пресен копър (по желание).