Пилешката салата Буфало представлява салата, чиято основа е марула , като към нея се прибавят моркови, целина, дресигн със синьо сирене и пилешки гърди, изпечени на скара и покрити с лют сос. Ако имате готов дресинг със синьо сирене, то тази салата е толкова лесна, колкото да нарежете зеленчуци и да изпечете пилешките гърди .
Продукти:
2 пилешки гърди (около половин килограм)
2 супени лъжици лют сос
сол и черен пипер
1 с.л. олио
1 1 глава маруля (нарязана на 2см. парченца)
2 моркова (настъргани)
4 стъбла целина (нарязани на ситно)
2 стръка зелен лук (нарязан на ситно)
1 / 2 чаша дресинг със синьо сирене
лют сос на вкус
Начин на приготвяне:
Мариновайте пилето в лютия сос, като добавите сол и черен пипер. Оставете го да престои за 30 минути.
Сложете мазнина на скарата и изпечете пилешките гърди, като ги оставите на скарата за около 4-5 минути от всяка страна. Оставете пилешкото настрани и започнете да приготвяте зеленчуците в салатата.
Смесете всички зеленчуци и добавете дресинга. Отгоре сложете изпечените пилешки късчета и по желание добавете още от лютивия сос.