Пилешка салата Бъфало
22 Март 2012
28846
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 бр. пилешки гърди (около половин килограм)
2 супени лъжици лют сос
сол и черен пипер
1 с.л. олио
1 глава маруля (нарязана на 2см. парченца)
2 моркова (настъргани)
4 стебла целина (нарязани на ситно)
2 стръка зелен лук (нарязан на ситно)
1/2 чаша сос със синьо сирене
лют сос на вкус
Мариновайте пилето в лютия сос, като добавите сол и черен пипер. Оставете го да престои за 30 минути. Сложете мазнина на скарата и изпечете пилешките гърди, като ги оставите на скарата за около 4-5 минути от всяка страна. Оставете пилешкото настрана.
Смесете всички зеленчуци (нарязани и настъргани предварително) и добавете соса. Отгоре подредете изпечените пилешки късчета и по желание добавете още от лютивия сос.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари