Пилешка салата с печени чушки и бадеми

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Нещо свежо
Пилешка салата с печени чушки и бадеми
14268
Снимков материал: pixabay.com
Пилешка салата с печени чушки и бадеми

 

Тази рецепта е нещо противоположно на класическата лятна пилешка салата. Тя е вдъхновена от испанската кухня и включва печени чушки, бадеми, чесън и магданоз.

Пилешките гърди първо са потопени в пилешки бульон за да задържат максимално вкуса си.

 

Продукти:

4 пилешки гърди без кожа (около 900 гр.)

4 дафинови листа

900 мл. пилешки бульон

2 скилидки ситно нарязан чесън

1 чаша обезсолени препечени бадеми, нарязани на ситно

1/2 голяма глава червен лук, нарязана на ситно

1/2 чаша нарязан на ситно магданоз

200 гр. печени чушки от буркан, обелени, почистени и нарязани

3 с.л. ябълков оцет

1/2 чаша зехтин

Сол и пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

 Сложете пилешкия бульон и дафиновите листа в тенджера с капак и ги оставете да заврат. Добавете пилешките гърди в тенджерата. Оставете ги да покъкрят в врящият бульон. Покрийте тенджерата и изключете котлона. Оставете пилешките гърди в бульона за 30-60 минути.

Докато приготвяте пилето нарежете останалите продукти – бадемите, чесъна, лука, магданоза и червените чушки и ги сложете в голяма купа. Добавете сол, зехтин и оцет. Разбъркайте за да се смесят.

Извадете пилешките гърди от тенджерата и ги оставете да се охладят. Когато те изстинат достатъчно, за да ги пипате с ръце ги накъсайте на малки парченца. Пилешките парченце се смесват с останала част от продуктите в купата и се сервира охладена или на стайна температура.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft