2 пилешки бутчета
1 с.л. зехтин
1 средна глава лук
3 средно големи моркова
1 по-малка глава целина
2 ч.л. магданоз
1 ч.л. чесън на прах
1/8 ч.л. черен пипер
сол
6 чаши пилешки бульон
2 чаши вода
250 гр. фиде или по-дребен вид паста
С остър нож изрежете триъгълен улей по дължината на морковите, така че острата част на триъгълника да сочи надолу. След това нарежете морковите на резенчета около половин сантиметър, така че да се получат подобни на сърчица формички. Целината обелете и нарежете на колелца (може да използвате същия метод като при морковите). Нарежете лука. Задушете го в зехтин до омекване, след това добавете зеленчуците, 4 чаши пилешки бульон, водата, магданоза, чесъна и пипера.
Гответе супата, докато зеленчуците омекнат, като добавите сол на вкус (ако е необходимо). Междувременно в друга тенджерка сварете бутчетата в останалите 2 чаши бульон до готовност. Сварете и фидето (макароните). Когато зеленчуците се сварят, прехвърлете накъсаното пилешко и фидето при тях и оставете да поври още 4-5 минути, за да се поемат добре вкусовете. Поднесете супата топла, като предвидите достатъчно морковени сърчица за всяка порция!