Пилешка супа с аспержи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Пилешка супа с аспержи
Пилешка супа с аспержи
admin
Добавена от: admin
5710
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг. пиле
3 с. л. сусамено олио
6 резена корен от джинджифил (обелени)
1/2 ч. ч. шери
1/2 ч. л. сол
2 ч. ч. топла вода
1 ч. л. захар
1/2 ч. ч. мариновани гъби
8 пресни аспержи

Махнете кожата от пилето и го нарежете на малки парченца (заедно с костите). Измийте аспержите и ги нарежете на 5 см. парчета. Загрейте котлона до умерена температура. Изсипете сусаменото масло в тенджера и го сложете на котлона. Когато започне да мирише прибавете пилето (по няколко парченца наведнъж). Сусаменото олио загаря на по-ниска температура от останалите видове олио, така че в никакъв случай не усилвайте котлона до край. Пържете пилето докато започне леко да покафенява. След като изпържите и последната част от пилето, върнете всичкото месо в тенджерата. Прибавете джинджифила, шерито и солта. Когато шерито заври прибавете водата и захарта. Увеличете котлона и след като водата заври го намалете отново, но до най-ниската степен.
Сложете капака на тенджерата и варете 30 мин. Прибавете гъбите и аспержите и варете още 15 мин.
По желание може да поднесете супата, поръсена със запечен на сух тиган сусам. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft