1 кг. пиле
3 с. л. сусамено олио
6 резена корен от джинджифил (обелени)
1/2 ч. ч. шери
1/2 ч. л. сол
2 ч. ч. топла вода
1 ч. л. захар
1/2 ч. ч. мариновани гъби
8 пресни аспержи
Махнете кожата от пилето и го нарежете на малки парченца (заедно с костите). Измийте аспержите и ги нарежете на 5 см. парчета. Загрейте котлона до умерена температура. Изсипете сусаменото масло в тенджера и го сложете на котлона. Когато започне да мирише прибавете пилето (по няколко парченца наведнъж). Сусаменото олио загаря на по-ниска температура от останалите видове олио, така че в никакъв случай не усилвайте котлона до край. Пържете пилето докато започне леко да покафенява. След като изпържите и последната част от пилето, върнете всичкото месо в тенджерата. Прибавете джинджифила, шерито и солта. Когато шерито заври прибавете водата и захарта. Увеличете котлона и след като водата заври го намалете отново, но до най-ниската степен.
Сложете капака на тенджерата и варете 30 мин. Прибавете гъбите и аспержите и варете още 15 мин.
По желание може да поднесете супата, поръсена със запечен на сух тиган сусам.