Пилето се измива и реже на порции. Слага се в тенджера с вода. Съдът се поставя на загрят котлон. Когато заври течността, се обира кървавата пяна, изплувала на повърхността. Порциите месо се изваждат в чиния, а бульонът се прецежда. Зеленчуците се измиват. Броколите се накъсват на розички. Морковът се настъргва. Целината се реже на кръгчета с къдраво ножче. Доматът се стърже на ренде. В чиста тенджера се слагат порциите месо, прецеденият пилешки бульон, целината и настърганият морков. Долива се 2ч.ч. вода и съдът се поставя на включен котлон. Тенджерата се похлупва. Когато заври водата се намалява котлона на по- ниска степен. След 40 минути варене се добавя доматеният сок, розичките броколи и 1/2ч.л. сол. Супата се вари още 30 минути. Накрая се поръсва с 1ч.л. сух, стрит девесил.
Пилешка супа с броколи и домати
22 Декември 2011
18183
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари