4 яйца
1 връзка пресен лук
1 пилешко бутче
1 картоф
2 моркова
1/2 ч.ч. доматен сок от консерва
1 ч.л. сол
1/3 връзка магданоз
1 клонка пресен девесил
В метална касерола се налива 1ч.ч. вода. Поръсва се щипка сол и съдът се поставя на включен котлон. Когато заври водата се чуква едно яйце. Когато стегне белтъкът яйцето е готово. Вади се с решетеста лъжица и се слага в чиния. По същия начин се постъпва с останалите яйца.
Бутчето се слага в тенджера. Налива се 1 1/2ч.ч, вода. Съдът се поставя на включен котлон. Бутчето се вари 60 минути. После се изважда и месото се отделя от кокала. Реже се на дребно. Бульонът се прецежда. Налива се отново в тенджерата. Добавя се месото. Зеленчуците се почистват и измиват. Лукът се реже на дребно. Морковите и картофът се режат на кубченца. Всички зеленчуци се добавят в тенджерата. Доливат се 2ч.ч. вода. Поръсва се 1/2ч.л. сол. Съдът се похлупва и поставя на включен котлон. Супата се вари на слаб огън. След 30 минути се отхлупва, за да се добавят доматите. Оставя се да ври още 30 минути. След готовност се изключва. В купичка се слага по 1 забулено яйце. Сипва се от пилешката супа. Порциите се поръсват с пресен магданоз и девесил.