Пилешка супа с карфиол
14 Декември 2012
14191
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 бр. пилешки бутчета и 2 бр. крилца
1 връзка корени за супа
3 картофа
половин глава карфиол
2 жълтъка
3 супени лъжици сметана (или кисело мляко)
черен пипер
сол
Измиваме бутчетата и крилцата и ги заливаме със студена вода. Слагаме ги на огъня и като кипнат, премахваме пяната и посоляваме. Прибавяме обелените и нарязани картофи, корените за супа и накъсания на цветчета карфиол. След като се свари пилето, го изваждаме, нарязваме на парченца и ги връщаме в супата. Изваждаме също картофите и корените и ги намачкваме с вилица на едро пюре, което връщаме към бульона, заедно с пилето. Оставяме супата да заври отново, сваляме я от огъня и я застройваме с жълтъците разбити със сметаната. Поръсваме я с черен пипер и я поднасяме.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари