вода - 2 л
пилешко месо - 300 г
олио - 3 с.л.
лук - 3 глави, накълцани
чесън - 3 скилидки, накълцани
джинджифил - 2 с.л съвсем ситно нарязан
лайм - 2 - 3 листа + 1 с.л сок от лайм
къри - 1 ч.л на прах
чушки - 1 червена пиперка, голяма, нарязана на малки парченца
ориз - 1/2 ч.ч.
кокосово мляко - 1 кутия (400мл)
царевица - 1 кутия (275г) консервирана сладка
рибен сос - 1 и 1/2 ч.л рибен Тай сос
сол - на вкус
Сварете пилешкото в подослена вода, извадете го, нарежете го на късове и прецедете бульона. Загрейте мазнината в тенджера и задушете нарязаните лук, чесън и джинджифил заедно с 1-2 с.л. вода.
Похлупете и задушете за 10-15 минути, като разбърквате на няколко пъти. Добавете листата от лайм, кърито и разбъркайте около минута.
Долейте бавно кокосовото мляко и прибавете нарязаната червена пиперка, прецедения бульон, ориза и царевицата.
Супата трябва да ври още 10 минути или до омекване на ориза. След това прибавете пилешкото, сокa от лайм и рибния сос.
Оригиналната рецепта изисква да добавите и нарязан кориандър, ако ви е по вкуса. Посолете на вкус, разбъркайте и след малко махнете супата с кокосово мляко от котлона.