Пилешка супа с лимон по гръцки
10 Януари 2013
21012
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Накълцаното на ситно пилешкото месо се сварява заедно с настърганите морков, целина, лук и щипка сол. Добавят се нахутът (ако не е от консерва, трябва да е киснал предварително най-малко 7-8 часа във вода), оризът и се вари до готовност. Готовата супа се дръпва от огъня и се застройвапри непрекъснато бъркане с разбитите жълтъци, сока от лимона и черния пипер.
Супата се разпределя в купички и се поднася с поръсен магданоз (копър) и парченце лимон.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари