1/2 бр. (400 г) пиле
1-2 бр. (100 г) моркови
1/2 глава (30 г) целина
10 зърна черен пипер
1 ч.ч. (200 мл) прясно мляко
2 с.л. (20 мл) бяло вино
1 глава (50 г) лук
магданоз
счукан черен пипер
сол
3 с.л. (30 мл) растително масло
1 с.л. (10 г) брашно
Пилето се залива с 6-7 ч.ч. студена вода и се сварява заедно с морковите и целината, нарязани на кубчета, зърната черен пипер и сол на вкус. Бульонът се прецежда, а месото се отделя от костите и се нарязва на ситно. В мазнината се задушава нарязаният на ситно лук заедно с брашното, след което се залива с бульона, виното и прясното мляко. Към супата, след като заври, се прибавя месото. След свалянето й от огъня супата се поръсва със счукан черен пипер и ситно нарязан магданоз.