1 с.л. зехтин
1 средна глава лук
1 среден морков
2-3 скилидки чесън
1 средна тиквичка
2 средно големи пилешки гърди
1 голям домат (бланширан и обелен)
сол
черен пипер
вегета
4 чаши (950 мл) вода
300 гр. зелен грах
200 гр. пресен зелен фасул (нарязан на парчета около 2,5 см.)
200 гр. бамя (нарязана на парченца около 1,5 см.)
1/2 чаша (118 мл) доматен сос
Пресен магданоз (нарязан ситно)
Леко загрейте мазнината в тенджера и добавете нарязаните ситно лук, чесън и морков. Прибавете обелената и накълцана тиквичка и задушавайте няколко минути. Нарежете пилешкото на парчета около 1,5 см. и добавете към зеленчуците, заедно със сол, черен пипер и вегета на вкус. Задушавайте още 5 минути, след това прибавете бланширания, обелен и нарязан домат. На този етап сместа ще започне да се сгъстява. Бъркайте няколко минути, за да не загори. След това добавете водата и оставете да поври.
Щом супата заври бурно, добавете граха, зеления фасул и бамята и намалете котлона, докато ястието закъкри. Оставете да се вари на бавен огън 20-тина минути. Добавете доматения сос и оставете да ври на бавен огън още 10 минути, докато супата достигне желаната гъстота.
Поднесете готовата супа поръсена с пресен магданоз и резен хляб.