Пилешка супа с яребица
8 Януари 2013
11204
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Изчистваме птиците, изкормваме, измиваме и ги варим в 2 л. студена вода с малко сол. Сварените птици изваждаме и нарязваме на парченца, а бульона прецеждаме. В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците. Изпържените зеленчуци поръсваме с брашно и червен пипер. Запръжката сипваме в бульона и варим, като добавяме нарязания на парченца картоф, дафиновия лист, бахара и черния пипер.
Варим 10-15 минути. Прецеждаме чорбата и пресоваме зеленчуците през цедка. Добавяме нарязаното месо и застройваме с яйца и оцет.
Поръсваме с нарязан на ситно магданоз и сервираме.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари