1 пиле
връзка корени за супа
5 картофа
кромид лук
1 яйце
2 с.л. грис
1 с.л. ориз
галета
черен пипер
настъргано индийско орехче
сол
лимонов сок
Пилето се почиства, нарязва се на порции, залива се с подсолена вода и се вари заедно с лука до омекване на месото. Отделя се бялото месо, а останалото се смила. Ароматните корени се задушават и към тях се прибавят картофите, нарязани на кубчета. Заливат се с прецедения бульон и се кипват. Прибавя се оризът и супата завира за 15 минути. Смляното месо се смесва с гриса, яйцето, черния пипер, щипка индийско орехче и сол. От сместа се оформят топчета, които се овалват в галета и се пържат в загрята мазнина до златисто. В чиниите се слага по малко бяло месо и по 1-2 топчета и се заливат с горещата супа, предварително подправена с лимоновия сок.