1 пакет точени кори
едно средно голямо пиле
две зелени чушки
2-3 с.л. грах от консерва
1 глава лук
2 бр. моркови
3-4 стръка кервиз
7-8 зърна черен пипер
1 дафинов лист
2-3 зърна бахар
3-4 стръка магданоз
1 щипка млян черен пипер
1 щипка джоджен и 1 щипка чубрица
3 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
1 чаена чаша олио
Пилето се сварява със зеленчуците (моркови, олио, кервиз, черен пипер, дафинов лист, бахар, чушки, сол на вкус, 1 чаена лъжица олио). След като е готово се обезкостява и нарязва на ситно. Бульонът от пилето се прецежда и в него се сварява една кафяна чашка ориз (съотношение между ориз и бульон 1:3).
Нарязаното месо се смесва с готовия ориз и граха. Добавят се подправки: ситно нарязан магданоз, смлян черен пипер, чубрица, джоджен и нарязаните и изцедени от бульона зеленчуци. Получената плънка се разпределя на 6 равни части (6 топки). Корите се взимат по 2 наведнъж, всяка предварително намазана с олио и с тях се завиват 6 големи сърми. Получените 6 сърми се подреждат в намазнена тава със сгъвката надолу. Заливат се с останалото олио и се запичат в загрята фурна на 190°С. Като порозовеят се заливат с предварително приготвена застройка от трите яйца и киселото мляко. Запича се отново до златисто-кафеникав загар. Поднася се с подлучено мляко.