1/2 буркан стерилизирани гъби
1/2 сварено пиле
2 глави лук
1/2 кафена чаша олио
1/4 пакетче краве масло
1/2 чаена лъжичка сол
1 супена лъжица брашно
1/2 чаена лъжичка червен пипер
3 1/2 кафени чаши бульон
черен пипер
Едро нарязаният лук се посолява и се задушава 5 мин. в мазнината и в 1/2 кафена чаша бульон. Прибавят се нарязаните гъби, разбърква се и се задушава още 5 мин. Слага се брашното, бърка се около 1 мин, прибавя се червеният пипер, разбърква се бързо и се залива с 3 кафени чаши бульон. Поръсва се с черен пипер и се пускат парчетата месо. Внимателно се разбърква и се оставя да ври десетина минути на тих огън.
Ястието може да се приготви и с пресни гъби (500 г), които се изчистват, измиват се и се нарязват. Посоляват се, варят се 30 мин. и се прибавят към задушения лук.