Пилешка яхния със сини сливи
15 Юли 2012
54564
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 бр. (1 кг) пиле
1/2 ч.ч. (100 мл) растително масло
2-3 глави (250 г) кромид лук
3-4 бр. (250 г) червени домати
2 ч.ч. (300 г) сушени сини сливи
1 ч.л. (5 г) червен пипер
1 ч.л. (10 г) захар
1 с.л. (10 г) брашно
сол
Пилето се почиства, измива и нарязва на парчета, след което се изпържва леко в мазнината. Към него последователно се прибавят ситно нарязаният лук, обелените и нарязани на ситно домати, червеният пипер, 2-3 ч.ч. топла вода и сол на вкус. Когато поомекне месото, се прибавят предварително киснатите във вода сливи, а когато се сварят сливите, се прибавят препеченото и размито с малко вода брашно и захарта. След десетина минути ястието се сваля от огъня.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари