Пилешки бутчета с горчица и мед
17 Юни 2013
43343
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1/4 -1/3 чаша дижонска горчица
1/4 - 1/3 чаша мед
1 с.л. зехтин
1 кг - 1,5 кг. пилешки бутчета (с горната част)
сол
2 стръка пресен розмарин
черен пипер
Загрейте фурната на 175 градуса. В голяма купа смесете горчицата с меда и зехтина. Добавете щипка сол и опитайте. Добавете още сол и горчица, докато получите желания вкус. Осолете пилешкото леко и поставете парчетата с кожата нагоре в плитка тавичка. С лъжица нанесете от медно-горчичената смес върху месото. Сложете стръкчетата розмарин между бутчетата. Печете 45 минути, докато месото пусне бистър сос, когато го набодете с остър нож. Извадете тавичката от фурната и внимателно оберете излишната мазнина, отделена при печенето. Поръсете с прясно смлян черен пипер и поднесете.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари