4 големи пилешки бутчета с кожата (общо около 800 грама)
3/4 ч. л. сол
3/4 ч. л. прясно смлян черен пипер
1 ч. ч. накълцан кромид лук
1 1/2 с. л. едро нарязан чесън
3 ч. ч. измити и нарязани печурки
1/3 ч. ч. сухо бяло вино
1 с. л. нарязан див лук за украса
Поръсете бутчетата с 1/2 ч. л. сол и черен пипер и ги подредете с кожата надолу в тефлонов тиган. Похлупете и гответе на силен котлон. Когато зацвъртят, намалете температурата и пържете още 16-18 мин. Прехвърлете ги върху плато в предварително загрята до 170 градуса фурна, а в тигана оставете само 2 с. л. от соса. Добавете му лука, чесъна, гъбите и виното и задушете на силен огън около 3 мин. Подправете соса с останалата сол и черен пипер. Сипете от него в затоплени чинии. Сложете бутчетата в средата, полейте с останалата част от соса, поръсете с див лук и поднесете.