800 гр. пилешки бутчета
200 гр. гъби печурки – нарязани на половинки
1 зелена камба
6 скилидки чесън
1 средна глава червен лук
1 голяма консерва доматено пюре
3 с.л. доматена паста
3 малки картофа – нарязани на четвъртинки
1/2 чаша вода
олио
сол
захар
черен пипер
4 дафинови листа
Изпържете картофите на маслена баня, докато станат златисто-кафяви. Така, когато ги добавим към ястието, няма да попият от соса, а картофите ще имат различен вкус и текстура. В отделен съд задушете чесъна и лука в олиото. Добавете пилешките бутчета и леко ги запържете. Добавете водата, доматеното пюре и дафиновия лист. Възварете сместа и гответе на тих огън за 15 минути. Добавете запържените картофи, чушката и доматената паста и оставете да къкри още 5 минути. Подправете със сол, захар и черен пипер.