7 пилешки бутчета (заедно с горната част)
350 мл доматен сок
1 морков
1 зелена чушка
1 глава стар лук
10-тина зелени маслини
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. червен пипер
2- 3 зърна бахар
1ч.л. тарос
1/2 ч.л. захар
100 мл олио
Пилешките бутчета се измиват и подреждат в тавичка за печене. Поръсват се със сол и тарос. Доматеният сос се обърква със 1/2 ч.л. захар, 1/2ч.л. червен пипер и 1/2 ч.л. сол. Морковът се измива, почиства и настъргва на ренде. Главата лук се обелва, измива и реже много на ситно. Чушката се почиства, измива и нарязва на ситно. Подготвените зеленчуци се добавят към доматения сос, заедно с целите маслини. Обърква се с лъжица и се разпределя равномерно около пилешките мръвки в тавичката. Доливат се 200 мл вода и 50 мл олио. Ястието се покрива с алуминиево фолио. Пече се на 250 градуса около 50 минути. След това се маха фолиото. Тавичката се връща във фурната за още 10- 15 минути.