Ще имаш нужда:
- 6 пилешки бутчета
- 500 г ориз
- 1 ч.ч куркума
- 0,5 кутии зелен грах
- 2 малки глави лук
- 1 литър пилешки бульон (може на кубче)
- зехтин на вкус
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
Загрейте дълбок и голям тиган с олио и в него сложете пилешките бутчета. Пържете на силен огън от двете страни до златисто кафяво.
След това добавете нарязан лук, куркума, сол и черен пипер на вкус. Гответе, докато лукът омекне.
Сега изсипете ориза и го залейте с горещия бульон, така че на практика да покрие пилето.
Гответе бутчетата похлупени за 40 минути, след което, когато течността се изпари, добавете замразения или консервиран грах. Проверете ястието за подправки и сервирайте!
Бутчета с ориз в тиган могат да се приготвят с различни добавки. Например, използвайте царевица вместо грах. Никога не пречи да добавите малко пикантно испанско чоризо за вкус и аромат. Сладките чушки и малките мариновани царевични кочани (обикновено използвани за салати) се справиха добре в тази рецепта. Хареса ли ви рецептата? Споделете вашите впечатления в коментарите!