Пилешки бутчета с ориз на тиган

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пилешки бутчета с ориз на тиган
Пилешки бутчета с ориз на тиган
4170
Пилешки бутчета с ориз на тиган
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ще имаш нужда:

  • 6 пилешки бутчета
  • 500 г ориз
  • 1 ч.ч куркума
  • 0,5 кутии зелен грах
  • 2 малки глави лук
  • 1 литър пилешки бульон (може на кубче)
  • зехтин на вкус
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус

Загрейте дълбок и голям тиган с олио и в него сложете пилешките бутчета. Пържете на силен огън от двете страни до златисто кафяво.

След това добавете нарязан лук, куркума, сол и черен пипер на вкус. Гответе, докато лукът омекне.

Сега изсипете ориза и го залейте с горещия бульон, така че на практика да покрие пилето.
Гответе бутчетата похлупени за 40 минути, след което, когато течността се изпари, добавете замразения или консервиран грах. Проверете ястието за подправки и сервирайте!

Бутчета с ориз в тиган могат да се приготвят с различни добавки. Например, използвайте царевица вместо грах. Никога не пречи да добавите малко пикантно испанско чоризо за вкус и аромат. Сладките чушки и малките мариновани царевични кочани (обикновено използвани за салати) се справиха добре в тази рецепта. Хареса ли ви рецептата? Споделете вашите впечатления в коментарите!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft