Пилешкото е вид месо, което може лесно да се комбинира с различни сосове, но мнозина ще се съгласят, че най-добре се съчетава със сос от бели гъби.
За да си приготвите вкусните и сочни Пилешки гърди в гъбен сос , не са ви нужни кой знае какви кулинарни умения - само малко време и търпение.
Сочни пилешки гърди в гъбен сос
Необходими продукти:
800 гр. пилешки гърди
400 гр. гъби
2 супени лъжици брашно
500 мл мляко
150 гр. кашкавал
30 гр. масло
сол, черен пипер, магданоз
зехтин
Начин на приготвяне:
1. Сложете пилешките гърди в купа и добавете сол, черен пипер и зехтин.
2.
3. В същия тиган разтопете маслото и сложете гъбите. Посолете и запържете 5 минути на умерен огън, след което добавете брашното и пържете още 1 минута.
4. Добавете млякото и оставете да къкри за 3 минути, след което овкусете с черен пипер и магданоз.
5. След това добавете 100 гр. настърган кашкавал и отстранете тигана от котлона.
6. Поставете част от готовия сос на дъното на огнеупорен съд.
7. Отгоре поставете пилешките гърди и залейте с останалия гъбен сос.
8. Поръсете с 50 гр. настърган кашкавал и печете 15 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса по Целзий.