Пилешки гърди на фурна с доматен сос
16 Януари 2014
30754
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
6 пилешки филета (от бутчета или бяло месо)
10-тина парчета кашкавал/сирене
3 глави лук, обелени и ситно нарязани
1 буркан консервирани домати – обелени и нарязани или пасирани
8 с.л. олио
4 скилидки чесън, нарязани на ситно
2 с.л. изсушен риган
1/4 ч.л. червен пипер
2 стърка пресен босилек
1/2 чаша галета
1/2 чаша брашно
2 яйца, разбити
сол на вкус
В част от олиото се запържват нарязаните лук и чесън, докато станат златисти. Прибавят се нарязаните домати, овкусява се с подправките и всичко се вари на бавен огън, докато сосът се сгъсти.
През това време гърдите се овалват в брашното, разбитите яйца и най-накрая - в галетата. Запържват се в тиган със съвсем малко мазнина от двете страни, докато се зачервят, след което се прехвърлят в тавичка. Отгоре се налива доматеният сос. Върху всяко парче месо се слагат по 1-2 парченца кашкавал/сирене и ястието се запича за 10-тина минути в силна фурна, докато кашкавалът се поразтопи (сиренето хване приятна коричка).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари