2 ч.л. зехтин
4 бр. пилешки гърди
3 чаши замразен грах
1 чаша гъбен бульон
1/4 чаша салатен дресинг (средиземноморски)
2 – 3 чаши пълнозърнести домашни крутони (по рецептата долу)
Пълнозърнести домашни крутони:
8 резена пълнозърнест хляб, нарязан на кубчета
2 с.л. зехтин
1 скилидка чесън, счукан
1 с.л. риган
сол и черен пипер на вкус
За крутоните:
Загрейте фурната на 175 градуса. В голям тиган сипете зехтина и добавете чесъна. Прибавете хлебните кубчета и объркайте добре, за да се покрият от ароматното олио. Подправете с риган, сол и черен пипер на вкус, отново объркайте (най-добре с разклащане на тигана) и разпределете върху тавичка. Изпечете ги за 15-тина минути във фурната, докато изсъхнат и станат хрупкави. Оставете настрана.
За пилето:
Загрейте зехтина в съд на умерен огън. Сложете вътре пилешките гърди и гответе за около 3 минути от всяка страна, докато покафенеят. Добавете граха, гъбения бульон и дресинга, след това оставете сместа да заври. С лъжичка сипете крутоните върху и около пилешкото в съда. Покрийте и гответе на бавен огън за около 15 минути.
Поднесете ястието топло.