4 бр. пилешки гърди (филета)
1 с.л. мед
1 с.л. едрозърнеста горчица
3 с.л. брашно
2 белтъка, разбити на сняг
1 ч.ч. ситно смлени орехи
2 с.л. олио
1 с.л. галета
1 с.л. краве масло
За гарниране:
2 ч.ч. замразен зелен фасул
2 с.л. зехтин
1 връзка пресен лук, нарязан на ситно
1 с.л. лимонов сок
1 скилидка чесън
сол
черен пипер
Горчицата и медът се смесват. Месото се посолява и се намазва с получената смес. Филетата се поръсват с брашното и се потапят в разбитите белтъци.
Орехите се смесват с галетата и месото се овалва в тях.
Олиото и маслото се загряват заедно и в тях се изпържват на умерен огън филетата по 5-6 мин. от всяка страна. Внимава се коричката да не покафенее. Ако температурата е по-висока и коричката се изпържи бързо, а месото е все още сурово, може да се сложи за няколко минути в загрята фурна.
В загретия зехтин за гарнитурата се слага да се запържи за няколко минути зеленият лук. Прибавя се зеленият фасул и се разбърква. Подправя се със сол и пипер на вкус. След 2-3 мин. се добавят лимоновият сок и чесънът.
Пилето се сервира с гарнитурата от зелен фасул.