Пилешки гърди с фолио-Когато са полуготови, махам фолиото и пълня с кашкавал, яйца и...
17 Март 2022
6483
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
За да приготвя сочно пилешко филе със златиста коричка, трябваше да сложа фолио вътре!
Съставки:
- пилешко филе - 3 бр.
- яйца - 3 бр.
- кашкавал - 75 г
- твърд кашкавал - 50 г
- магданоз, сол, черен пипер
Процес на готвене:
- Изплакнете и подсушете филетата с хартиени кърпи.
- Нарежете ги така, че совалката със страните да излезе - за да може да се напълни.
- Разстелете парчета фолио вътре. Посолявате е слагате пипер на всяка "совалка", натривате с подправките и запържвае до златисто кафяво в тиган.
- Вземете форма за печене, намажете я с олио и разпределете совалките, като първо отстраните фолиото.
- Кашкавал се нарязва на малки кубчета и се смесва с нарязани зеленчуци и яйце.
- Напълнете филето с пълнеж, поставете между краищата на клечката за зъби, за да не се затваря месото по време на печене.
- Печете 10 минути на 200 градуса.
- Извадете, извадете клечките за зъби, счупете по едно яйце във всяка "совалка" и го поръсете с настърган кашкавал.
- Върнете във фурната за още 5 минути.
- При сервиране поръсете с наситнени зелени подправки и по желание нарязан чесън.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари