пилешко месо - 1 бр.
картофи - 500 гр.
чушка - 1 средно голяма червена чушка
гъби - 200 гр.
лук - 2 - 3 глави
чесън - 1 - 2 скилидки
моркови - 2 бр.
лимони - 1 бр.
целина - 2 стръка
дафинови листа - 2 листа
олио - 3 с. л.
бяло вино - 1 в. ч.
доматено пюре - 2 с. л.
брашно - 1 с. л.
черен пипер - 2 гр.
сол - на вкус
Пилето се нарязва на порционни парчета и се овкусява. Олиото се загрява в дълбок тиган и парчетата пилешко се запържват до златисто, след което се прехвърлят в глинен гювеч.
Лукът и чушката се нарязват на едро и се задушава в мазнината, в която е пържено пилето. Добавят се нарязаните на едро моркови (на колелца), след това се сипват гъбите, също нарязани на едри парчета, и се задушават. Добавят се картофите, нарязани на колелца.
В доматеното пюре се сипва брашното, разбърква се и се разрежда с малко вода и се сипва в гювеча.
Ястието се пече в гювеча във фурна около час и половина.