Една необичайна рецепта за чудесен солен кекс без брашно .
Цялото семейство веднага ще се влюби в това ястие.
Страхотна рецепта за пилешки деликатес , който много напомня пица, но от него няма да напълнеете.
Солен кекс без брашно
Продукти:
За тестото:
230 г сварени и овкусени пилешки гърди
2 яйца
1 ч. л.
2 супени лъжици зехтин (30 мл)
За чеснова паста:
1 скилидка чесън
1 супена лъжица зехтин (15 ml)
2 супени лъжици крема сирене (50 гр.)
100 г сирене моцарела
риган на вкус
Приготвяне:
Поставете сварените и овкусени пилешки гърди в съда на блендера.
След това се налива зехтин.
Добавете яйцата и разбъркайте добре.
След това добавете бакпулвера.
И разбъркайте за 15 секунди.
Намажете формата за печене с размекнато масло.
Разпределете вътре тестото и го разстелете равномерно.
Поставете да се пече в предварително загрята на 220°C фурна.
Печете тестото за 15 минути.
Добавете крема сирене в малка купа.
След това добавете намачкана скилидка чесън и зехтин.
Разбъркайте с шпатула.
Изпеченото тесто се намазва с крема.
След това се поръсва настъргана моцарела и риган.
Поставете тавата в предварително загрята фурна и печете 15 минути при температура 220°C.
Оставете пая с пилешко месо да изстине, нарежете го и сервирайте.
Желаем ви добър апетит!
Видео урок: