Пилешки дробчета в къри сос
3 Юни 2013
13627
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 г. пилешки дробчета
2 средни глави кромид лук
1 малка чушка
1 ч.л. къри
растително масло
щипка захар, сол
3-4 с.л.сметана
Изчистената от семето и ситно нарязана чушка се смесва със ситно нарязания лук и се задушава бавно до омекване в олиото. Прибавя се кърито и се оставя 3-4 минути на бавен огън, за да се ароматизира. Измитите и изкиснати дробчета се добавят към сместа с кърито и се пържат на силен огън при постоянно бъркане. Подправят се със захар и сол, като се добавя и сметаната. Сервира се с ориз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари