Много от нас избягват да купуват дреболии, защото просто не знаят как да ги приготвят правилно. Едно от най-вкусните ястия се прави от обикновени пилешки дробчета и днес ще ви научим как да си ги направите така, че всички да си оближете пръстите у дома! Пилешки дробчета по манастирски - с правилните добавки този нескъп продукт ще разгърне прекрасния си вкус, а и става чудесно мезенце за бира!
Пилешки дробчета по манастирски
Продукти:
- 500 г пилешки дробчета
- 2 глави кромид лук
- 300 г мариновани гъби
- 1 морков
- 1 зелена чушка
- 1 червена чушка
- 50 мл олио
- 2 супени лъжици доматено пюре
- 1 чаена чаша червено вино
- 1 чаена лъжица червен пипер
- черен пипер и сол на вкус
- мащерка и магданоз на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете дробчетата. Запържете ги в сгорещено олио.
След като зеленчуците омекнат, добавете виното, черния пипер, мащерката и накрая червения пипер. Оставете ястието открито да поври, докато сосът му изври наполовина. Добавете доматеното пюре и разбъркайте. Оставете на котлона за още около 3 минути, свалете и поръсете със ситно нарязан магданоз.
Добър апетит!