100 г обелени лешници
1 с л олио или зехтин
9 лукчета тип арпаджик
1 с л кафява захар
1 с л краве масло
250 г пилешки дробчета
брашно за овалване
2 шепи накълцана маруля, салата или рукола
балсамов оцет
сол
Пилешките дробчета се почистват, измиват и подсушават. Овалват се леко в брашно. Лешниците се нареждат в огнеупорна тава. Пече се при функция "ГРИЛ", като се разбъркват непрекъснато. Пекат се до златистокафяв цвят. Лешниците се охлаждат и обелват. Накълцват се на дребно. В голям тиган се сгорещява олиото на среден огън. Добавят се обелените лукчета и се готвят 5 минути. Поръсват със солта и кафявата захар. Лукът се разбърква и се готви 15 минути, докато омекне и започне да се карамелизира. В друг тиган се разтопява кравето масло на средно-силен огън. Добавят се пилешките дробчета. Готвят се 3-5 минути от всяка страна. Карамелизираните лукчета се нарязват на половинки. В плитка купа се поставя измитата и накълцана салата (рукола). Отгоре се нареждат пилешките дробчета и лукчетата. Поръсват се с лешниците и балсамов оцет. Пилешките дробчета с лукчета се поднасят с препечени филии бял или пълнозърнест хляб.