Пилешки дробчета с яйца и гъбен сос
18 Април 2012
24685
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
4 бр. яйца
500 г пилешки дробчета
2 стръка праз лук
8-10 бр. гъби печурки
1 с.л. брашно
масло
1 кубче пилешки бульон
магданоз, черен пипер
Лукът и гъбите се нарязват и се запържват в маслото. След 2-3 минути се добавят 1 с.л. брашно и пилешкият бульон, разтворен в 200-300 мл гореща вода. Добавят се и суровите дробчета и ястието се оставя да къкри около 10 минути. Яйцата се сваряват отделно за около 5 минути. Обелват се и се прибавят към дробчетата. Вари се още около 5 минути. Поръсва се с магданоз и черен пипер.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари