Понякога, особено след празници, ни се иска да хапнем нещо леко и вкусно. Дали можем да приготвим нещо леко, което да е истински вкусно? Разбира се! Тази рецепта за пилешки котлети със сос от касперси и лук е точно такова ястие.
Продукти:
2 с.л. зехтин
2 пилешки гърди, леко начукани и разделени на две половини, така че да се получат 4 тънки котлета
Сол
2 с.л. смлян лук
2 скилидки смлян чесън
1/2 чаша бяло вино или пилешки бульон
1/2 ч.л. черен пипер
1 с.л. отцедени каперси
2-3 чаши разкъсна на хапки рукола
1/2 нарязана на ситно връзка копър
16-24 тънко нарязани парчета пармезан
Начин на приготвяне:
1. Загрейте една лъжица зехтин в тефлонов тиган на умерена температура. Сложете сол на пилешките гърди и ги запържете за около 2-3 минути от всяка страна, като ги слагате две по две, за да не препълвате тигана. Извадете пилешките гърди и ги покрийте с фолио, за да останат топли.
2. Добавете една лъжица зехтин в тигана. Сложете лука и бъркайте около една минута. Не му позволявайте да прегори, а ако започне много бързо да покафенява, намалете котлона. Добавете чесъна и бъркайте още една минута.
3. Добавете бялото вино и изстържете всичко залепнало за дъното на тигана с дървена лъжица. Добавете каперсите и червения пипер и оставете да се повари, докато виното почти се изпари, около 2-4 минути.
4. За да сервирате, сложете накъсаната рукола и нарязания копър във всяка чиния. Декорирайте с нарязаните парчета пармезан. Сложете по един пилешки котлет във всяка чиния и сипете от соса отгоре. Сервирайте докато е топло.