Пилешки крилца със сусам и джинджифил

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пилешки крилца със сусам и джинджифил
Пилешки крилца със сусам и джинджифил
admin
Добавена от: admin
12697
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

12 бр. пилешки крилца
1 с. л. осолен черен боб (от консерва)
1 с. л. вода
1 с. л. олио
2 скилидки чесън
1 парче джинджифил (ок. 2.5 см.)
4 с. л. соев сос
2 с. л. шери
1 с. л. сусам
черен пипер

Бобът се отцежда от водата и се стрива в хаванче. В дълбок тиган (най-добре уок) се загряват няколко пръста олио. Вътре се пускат стритият чесън и нарязаният или настърган джинджифил. Щом се позапържат до златисто, в тигана се прибавят пилешките крилца и всичко се запържва около 3 минути при непрекъснато бъркане. Наливат се постепенно соевият сос и виното, и сместа отново се бърка, докато течността мъничко поизври. Най-накрая се добавят стритият боб и черен пипер на вкус. Тиганът се захлупва, котлонът се намалява и всичко се оставя да къкри на бавен огън, докато сосът се редуцира. След това ястието отново се отхлупва и се оставя да поври на силен огън, докато течността напълно изври. Уокът се дърпа от огъня и крилцата се поръсват със сусама семена, объркват се добре, така че той да се разпредели равномерно, и се поднасят в плато, поръсени с нарязан ситно пресен лук или магданоз. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft