Отлична рецепта за изключително нежно пиле , което се приготвя за минути. Ако искате месото да е наистина нежно и сочно едновременно, не забравяйте да опитате трика на готвача от youtube - използвайте яйчен белтък. Той гарантира, че месото няма да изсъхне, пилешките хапки ще остана сочни, нежни и леко хрупкави отвън. Ето рецептата за Минутни пилешки късчета, меки като масло :
Минутни пилешки късчета
Продукти:
Пилешки гърди - 500-600 g
За маринатата:
Соев сос - 1 супена лъжица
Смлян черен пипер - на вкус
Белтък - 1 бр.
Нишесте - 1 супена лъжица
Ябълков оцет 6% - 1 супена лъжица (може да се замени с лимонов сок или оризов оцет)
За соса:
Соев сос - 4 супени лъжици
Мед - 1 чаена лъжичка
Ябълков оцет 6% - 1 супена лъжица (може да се замени с лимонов сок или оризов оцет)
Сусам - 1 супена лъжица
Растително масло - 4 супени лъжици
Приготвяне:
Нарежете пилешките филета на малки късчета.
Добавете соев сос, нишесте, оцет, черен пипер и белтък.
Разбъркайте всичко добре, така че всяко парче месо да се покрие с марината.
Оставете да се маринова поне 30 минути.
За соса смесете сусам, соев сос, оцет, мед.
Загрейте добре тигана. Налейте 4-5 супени лъжици олио.
Запържете парчета пилешко филе от двете страни за 2-3 минути до златисто. Намалете температурата.
Изсипете соса върху месото, разбъркайте.
Пържете още 2 минути.
Може да се сервира с нарязан зелен лук и ориз.
Сервирайте с гарнитура на вкус.