Отлично и особено много бързо ястие от пилешко месо и прост сос.
Всичко, от което се нуждаете, са няколко съставки и 15 минути за приготвяне. Резултатът е чудесно Пиле по китайски , не по-лошо от това в любимия ресторант.
Пилешки късчета по китайски
Продукти:
Пилешки бут или гърди (без кости, без кожа)
Сол, смлян черен пипер
картофено нишесте
1/2 чаена лъжичка куркума
1 чаена лъжичка сушен джинджифил
1 среден стрък праз
1 чаена лъжичка соев сос
1 чаена лъжичка сос Уорчестър
2 супени лъжици олио
Малко олио за тигана
Приготвяне:
Пилето нарязваме на кубчета или жулиени, които посоляваме, подправяме и поръсваме с картофено нишесте.
В купа смесете соев сос, сос Уорчестър, олио, куркума и сушен джинджифил .
Оваляйте месото в купата с тази марината. Нарежете половината стрък праз на колелца и разбъркайте с маринованото месо, оставете го да почине.
Загрейте олиото в тиган, запържете месото на силен огън, за да няма време да пусне сока си. Запържете само няколко минути, за да не изсъхне при по-продължителна термична обработка.
Преди да свалите от огъня, добавете другата половина праз, нарязан на колелца. Ако нямате праз, може да го замените със зелен лук.
Може да добавите сол на вкус. Разбъркайте и извадете от тигана.
Сервирайте с гарнитура на вкус - картофи, картофено пюре, зелена салата или със смес от зеленчуци и сирена.