400 г пилешко месо
200 г броколи
200 г топено сирене
1/3 ч.ч. бяло вино (бульон)
1 кубче гъбен бульон
черен пипер
олио (зехтин)
Нарязваме пилешкото месо на хапки и го запържваме в сгорещеното олио докато леко покафенее (за предпочитане в тиган с незалепващо дъно). Добавяме броколите, накъсани на малки розички, разбъркваме и пържим около минута. Слагаме виното и кубчето гъбен бульон, разтворено в 150 мл топла вода. Оставяме да поври на слаб котлон около 3-4 минути. Слагаме топеното сирене и бъркаме непрекъснато до пълното му разтопяване. Поръсваме с черен пипер, а сол слагаме само ако има нужда, тъй като и сиренето и бульонът са солени. Сервираме с препечени филийки.
По желание: към ястието в момента на готвене може да се добавят и гъби, царевица, карфиол.