500 гр. пилешко филе
500 гр. гъби (пресни или от буркан)
100 гр. топено сирене
по желание - две шепи счукани орехи
бучка масло
2-3 лъжици олио
черен пипер
Нарежете филето на хапки или тънки пържолки и го запържете в малко олио, овкусено с черен пипер и малко сол. Когато месото е готово, добавете и гъбите и запържете и тях. Прибавете към ястието 1 кафена чашка вода с бучката масло, така че месото да се задуши. Добавете топеното сирене и разбъркайте добре, за да се разтопи хубаво то. Ако водата е извряла, прибавете още малко. По желание доовкусете късчетата с подправки по Ваш вкус. Месото трябва да поври още малко, до желаната гъстота на получения сос. Поднесете късчетата топли, поръсени с настърган кашкавал и пресен магданоз.
По желание може да добавите към соса и нарязани орехи - те ще обогатят вкуса на пилешкото.