500 гр. смляно пилешко месо (пилешки гърди)
1/2 чаша нарязан кориандър (листата)
1/4 чаша сушени хлебни трохи
1/4 чаша настърган лук
2 скилидки чесън, настърган
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
3 с.л. фъстъчено масло
1 1/2 с.л. соев сос
2 с.л. захар
2 с.л. сусамово олио
1 с.л. фъстъци, натрошени - за украса
Смесете пилешкото, кориандъра, хлебните трохи, лука, чесъна, солта и пипера и омесете добре. От сместа оформете топки с големината на чаена лъжичка. Нагрейте тигана на умерен огън и намазнете. Сложете вътре кюфтенцата и гответе до готовност - 6-8 минути. Междувременно смесете останалите продукти (освен фъстъците) и затоплете в микровълновата. Объркайте кюфтенцата с половината от получения сос и поръсете с натрошените фъстъци. Поднесете кюфтенцата забодени с клечки за зъби и с останалия сос като дип.