400 г пилешко бонфиле
4 малки ябълки
50 мл олио
сол на вкус
Смелете пилешкото в месомелачка. Ябълките обелете и настържете на ситно ренде, след което отцедете добре в гевгир от излишния сок. Смесете ги с пилешката кайма, добавете сол на вкус (и други подправки по желание), след което омесете добре с ръце. От сместа оформете малки кюфтенца, които изпържете почти до готовност от всички страни в загрятото олио (в дълбок тиган). Прехвърлете запържените кюфтета в тенджерка, залейте ги с вряла вода, колкото да се покрият, и оставете на котлона, докато водата заври. Щом поврат 5-10 минути, готовите кюфтенца се вадят с решетъчна лъжица и се подреждат в плато (предварително затоплено). Поднасят се с прясна салата, картофено пюре и сос по желание.