пилешко месо - гърди – 3 бр.
бекон – 3 резена
яйца – 2 бр.
сметана – 125 мл.
праз – 2 стръка
масло – 30 гр.
бутертесто – 1 кг.
сол
черен пипер
магданоз
В маслото запържваме ситно нарязания от бялата част праз, докато омекне и го изваждаме. последователно в същото масло запържваме нарязания бекон на кубчета и пилешкото месо, изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят. Изсипваме маслото, връщаме праза, бекона и пилешкото в тигана, посоляваме и овкусяваме с черен пипер.
Изсипваме разбърканите със сметана жълтъци и оставяме на слаб огън около 3 мин. , като бъркаме непрекъснато. Сваляме от огъня и поръсваме с магданоз.
Загряваме фурната до 210 градуса. Разрязваме бутертестото на 2 листа. Единият лист поставяме в намазана с масло тава за печене. Отгоре разпределяме пълнежа като оставяме около 2 см. свободни краища. Покриваме с втория лист и притискаме краищата. Намазваме с разбито яйце и дупчим с вилица, за да може да излиза парата. Печем около 30 мин.