Пилешки пай с хлебна коричка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Пилешки пай с хлебна коричка
Пилешки пай с хлебна коричка
admin
Добавена от: admin
5375
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 яйце

1 с. л. олио
1 кофичка кисело мляко
брашно
сварено и обезкостено пилешко месо, нарязано на ситно
200 г настърган кашкавал
1 с. л. масло
1 чаена чаша бульон от свареното пиле

От яйцето, олиото, киселото мляко и брашното се замесва меко тесто. Разточва се на кора, която да покрие дъното на тавата, в която ще се пече, като краищата й се оставят да висят извън нея. Приготвя се бял сос - в 1 супена лъжица масло се запържва леко 1 супена лъжица брашно и се разрежда с 1 чаена чаша от бульона. Върху тестото се нарежда пласт пилешко месо, поръсва се кашкавал, полива се с част от соса и се поръсва с черен пипер. Процедурата се повтаря, докато свършат продуктите. Накрая се завива с краищата, които са оставени извън тавата. Отгоре се поставят няколко парченца масло и се пече до зачервяване. Щом е готов, паят се обръща в чиния и се реже като торта.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft