4 пилешки пържоли
1 патладжан
2 супени лъжици лютеница
100 гр. сирене
½ краставица
1 чаша кисело мляко
100 гр. заквасена сметана
сол, черен пипер
1 скилидка чесън
Нарежете патладжана на четири листа по дължина, посолете от двете страни и оставете настрана за известно време.
Загрейте малко олио в тиган и пуснете вътре патладжана. Изпържете от двете страни, след което поставете върху домакинска хартия, за да се отцеди мазнината.
Изтънете пържолите с чук, посолете ги и поръсете с черен пипер. Намажете с лютеница, а сиренето нарежете на дебели филии и ги подредете върху месото. Накрай покрийте с филиите патладжан. Закрепете краищата с клечка, а след това изпържете в горещо олио за 4 минути от двете страни.
Настържете краставицата, счукайте чесъна и ги разбъркайте в киселото мляко, смесено със сметаната. Добавете сол, черен пипер и малко захар и ще получите вкусен сос, който да поднесете с месото.