800 гр. пилешки гърди
1 чаша галета
6 супени лъжици настърган пармезан
150 гр. спанак
1 скилидка чесън
2 яйца
100 гр. моцарела
1 чаша доматен сос
малко зехтин
Нарежете пилешкото на 8 тънки парчета. Смесете галетата с 2 супени лъжици пармезан и разбъркайте добре.
Нарежете спанака и заедно с чесъна го запържете в зехтин за около 2-3 минути. Добавете останалия пармезан и жълтъците от яйцата.
Поставете парчетата пиле на равна повърхност и в средата на всяко парче поставете по една пълна супена лъжица от плънката със спанак.
Навийте месото на рулца, оваляйте ги в разбития белтък от яйцата, а след това - в сместа от галета и пармезан.
Печете около 25 минути на 250 ° C. Залейте готовите рулца с доматения сос и покрийте с парчета моцарела. Запечете за още 3-5 минути.
Отгоре може да поръсите с пресен босилек.