Пилешки сарми с шунка и сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пилешки сарми с шунка и сос
Пилешки сарми с шунка и сос
admin
Добавена от: admin
11832
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

(за 10 порции):
1 кг смляно пилешко месо
500 г  шунка
3-4 с.л. лютеница
200 г лук
100 г кисело мляко
5 яйца 
200 гр. кашкавал

Лукът се почиства, нарязва се на ситно и се задушава в сгорещеното олио. Към него се прибавя мляното месо, разбърква се и се добавя лютеницата. Шунката се нарязва на тънки правоъгълни листа (по два за всяка порция). Всеки два листа се застъпват леко, след което отгоре се слага част от плънката. Завиват се на руло - подобно на сарми и се завързват с конец. Запичат се в силна фурна, след което конецът се изважда. Брашното се размива в малко студена вода и се смесва с киселото мляко. Прибавят се яйцата, сместа се слага на котлона и се загрява при непрекъснато бъркане. Когато сосът се сгъсти, с него се заливат готовите сарми. Отгоре се настъргва кашкавалът, полива се разтопеното масло и се запичат още малко, преди да се сервират.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft