(за 10 порции):
1 кг смляно пилешко месо
500 г шунка
3-4 с.л. лютеница
200 г лук
100 г кисело мляко
5 яйца
200 гр. кашкавал
Лукът се почиства, нарязва се на ситно и се задушава в сгорещеното олио. Към него се прибавя мляното месо, разбърква се и се добавя лютеницата. Шунката се нарязва на тънки правоъгълни листа (по два за всяка порция). Всеки два листа се застъпват леко, след което отгоре се слага част от плънката. Завиват се на руло - подобно на сарми и се завързват с конец. Запичат се в силна фурна, след което конецът се изважда. Брашното се размива в малко студена вода и се смесва с киселото мляко. Прибавят се яйцата, сместа се слага на котлона и се загрява при непрекъснато бъркане. Когато сосът се сгъсти, с него се заливат готовите сарми. Отгоре се настъргва кашкавалът, полива се разтопеното масло и се запичат още малко, преди да се сервират.