Пилешки стек в марината
28 Май 2014
7414
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1/2 кг пилешки пържоли
100 мл зехтин
1 скилидка чесън
кората от 1 лимон
сока от 1 лимон
сол
черен пипер
Месото се нарязва на по-широки ленти. Накисва се в марината от всички останали съставки (предварително добре разбити) и се оставя да почива на хладно поне 2-3 часа.
От пилешките ленти се навиват рула и се закрепят с клечка за зъби или се завързват с подходящ конец. След това се задушават 10-тина минути в загрято олио или зехтин, докато месото приятно почервенее.
Поднасят се със свежа салата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари