Пилешки сърца с гъби и вино
22 Декември 2011
53782
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
400 г пилешки сърца
300 г печурки
4 глави лук
3 скилидки чесън
1 с.л. брашно
2 с.л. олио
1 ч.ч. червено вино
сол
черен пипер
кимион
Време: 50 минути
Сърцата (400 г), гъбите (300 г), нарязани на полумесеци, и лукът (4 глави), нарязан на ситно, се задушават в сгорещеното олио (2 с.л.) под капак, докато омекнат напълно. Посоляват се, подправят се с черен пипер и кимион. Поръсват се с брашно (1 с.л.) и се разбъркват. Налива се виното (1 ч.ч.) и ястието ври, докато течността стане на половина. Добавя се счуканият със сол чесън (3 скилидки) и се разбърква. Поднася се топло с гарнитура от варен ориз или варени картофи.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари