½ голяма франзела (разрежете я първо по дължина, а след това - всяка половина на филийки) - може да използвате и някакъв вид плосък хляб или питка
500 гр. пилешко, сварено и накъсано
1 – 1½ чаша настъргано сирене Моцарела или друго меко сирене
1-2 домата, на резени
2 стръка зелен лук, нарязани
сос по желание - селски, чеснов, пикантен и пр.
Загрейте грила или фурната на 220 градуса.
В малка купа смесете пилето, зеления лук и такова количество от соса, че да се получи пилешка салата (консистенцията е по Ваш вкус). С лъжица сложете купчинка от салатата върху всяко хлебче и разнесете. Покрийте с резени домат и поръсете със сиренето (а може да използвате и нарязано на шайби сирене). Запечете сандвичите, докато сиренето започне да пуска мехурчета и стане златисто. Нарежете и поднесете топли.